Solbacka Favoritrecept

Evas-appelpaj

SOLBACKAS ALLRA GODASTE ÄPPELPAJ

Den här äppelpajen har nog de flesta av våra hästägare njutit av någon gång

Glutenfri och minimalt med socker

Ugn 175 grader

  • Skalade äppelklyftor
  • 1 dl Havregryn
  • 1 dl  Mandelmjöl
  • 1 dl Kokosmjöl eller bovete
  • 1/2 dl cocossocker alt. rårörsocker
  • 1 msk malen kanel
  • Kallt smör


Gör så här:

  • Fyll en vacker pajform med råge av  äppelklyftor
  • Strö över havregrynen
  • Blanda mjöl, socker och kanel. Strö blandningen  jämnt över äpplena
  • Hyvla kallt smör med osthyvel och lägg som ett  täcke över det hela
  • Grädda i nedre delen av ugnen, ca 25 min om Du har  använt sommaräpplen som inget hellre vill än att snabbt bli mos, ca 35 min om dina äpplen är av den fastare sorten. Då kan det också vara bra att hälla i 1  dl vatten.
  • Pajen är klar när den har fin färg och äpplena mjuknat
  • Vispad grädde med lite äkta vaniljsocker i passar perfekt till denna goda höstnjutning

 


recept1

SOMMARENS ABSOLUT GODASTE SALLAD...... SMULTRON....MANGO.....HALOUMI....

Ta fram ett vackert fat
Blanda:
1  knippe Rädisor skurna i tunna skivor
1 färsk Rödlök skuren i tunna skivor 
1 näve förvällda Sockerärtor skurna på längden 
1 Mango i tärningar
Lite Isbergssallad skuren i kuber
Några nävar goda gröna blandade salladsblad
1 Halloumi stekt i tunna skivor, bryt i mindre bitar
Blanda och häll över Smultron
Gör en dressing av saften från 1/2 citron och 1/2 tsk flytande honung och häll över.

Den här SUPERGODA salladen behöver inget sällskap alls på tallriken, men den passar också super till grillat kött och fisk....det är bara att njuta!